The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

Wiki Article

Malzeme: Yangın kapılarında ekseri çelik yahut ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha mukavemetlidir.

Yangın kapısı kilidi güven kilidi olarak bilinen ve bapnın dâhilen dışarıya yakın açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbeyıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında rast bir uygulayım ile yerleştirilmesi, yangın çabucak tasarrufı kolaylaştırır.

Doğrusu, esas üstelik şudur: Yangın kapısı yangının yayılmasını karışmak muhtevain tasarlanmışken, evgin çıkış kapısı yalnızca hızlı ve emniyetli tahliye bâtınin kullanılan bir bapdır.

Yangına dayanıklı kapılar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Ali sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı dâhillerine yerleştirilmesi ile bu baplar yaşantı kurtarmaktadır.

 Yangın merdivenleri içeriden yahut dışarıdan binalabilmektedir. Hariçardan yapılan merdivenler henüz az maliyeti ve arazi kaybının elan azca olmasından dolayı henüz çok yeğleme edilmektedir.

Yangın bapları periyodik olarak kontrol edilmeli ve bakımları manzum olarak kuruluşlmalıdır. Bapnın düzgün çaldatmaışmasını tedariklemek midein menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden bileşenlerin durumu yoklama edilmeli ve gerekirse hizmet strüktürlmalıdır.

Yangın kapısı kilidi tutturulmuşrken dikkat edilmesi gereken en önemli uzuv panik bar ile uyumlu olması, panik bara yani yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin evinsiza düşmesidir.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının öteki bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı ayrılma etmelerini sağlar.

Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine rabıtlı olarak değişmiş olur.

yangına karşı önlemlerin kızılınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında fevkda tabir tamlanan noktalarda belirli müddet ısı ve yalın intikaline dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.

Montaj sürecinde teknik olarak tüm kurallara tatminkâr şekilde yerleştirilen biricik kanatlı yangın kapısı, hariçarı düz açılacak şekilde kullanılır.

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi kabil Yangın Kapısı Fiyatları bünyelarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak bâtınin, elan bina tasavvur halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda alıngan davranılmalıdır.

Sair bir şarka ise kapıların bütün bütün degaje duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta gereğince eğer yangın bapsı düzgülü zamanlarda kapanmayacak ve münhal şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Ürünlerimiz TSE yangın kapısı sertifikasına sahiptir. Bu sertifikanın katıdüzen firmalar yangın kapısı deney raporlarına da mevla olmalıdır.

Report this wiki page